GYIK

Mióta érhetők el a kecsketejből készült tápszerek?

A kecsketejből készült, anyatej-helyettesítő tápszert először Új-Zélandon és Ausztráliában kezdték használni több mint 30 évvel ezelőtt. A Capricare®-t a Dairy Goat Co-operative – a kecsketejből készült anyatej-helyettesítő tápszer feltalálója és úttörő felhasználója – állítja elő.

Vegyíthető-e a Capricare® más tápszerekkel?

A tápszer úgy lett kialakítva, hogy minden egyes adagja adott mennyiségű tápanyagot juttasson a szervezetbe. Ha épp tápszert váltasz, rövid ideig (3–7 napig) vegyítheted a különböző termékeket egymással. Ha azonban hosszabb ideig vegyíted a tápszereket, fennáll a veszélye, hogy a táplálék tápanyag-koncentrátuma túl magas, vagy épp túl alacsony lesz, ami kényelmetlenséghez vagy a tápanyagok egyensúlyának felborulásához vezethet.

Hogyan válthatunk át a Capricare®-re más tápszerekről?

Ennek az a legjobb módja, ha az egyik tápszert fokozatosan helyettesíted a másikkal 3–7 nap leforgása alatt. Kezdésnek helyettesíts a jelenleg használt tápszerből egy kanálnyi adagot a Capricare®-rel a táplálék összeállításakor. Egy-két nap elteltével helyettesíts egy újabb kanálnyi adagot a Capricare®-rel, míg végül az egész tápszeradag a Capricare®-készítményből nem áll.

Megfelelő-e a Capricare®-készítmények vas- és folsavszintje?

A kecsketejből készült tápszert a tehéntejalapú tápszerhez hasonlóan vitaminokkal és ásványi anyagokkal kell kiegészíteni, hogy kisbabád összes szükségletének megfeleljen. A Capricare® megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot – például folsavat, B12-, C-, D-, és E-vitamint, illetve vasat – tartalmaz, hogy biztosítsa ezek szükséges bevitelét* a kisbaba számára.
*Uniós szabályozások szerint.

Milyen a Capricare® íze és illata?

Tejünk megfelelően táplált, egészséges körülmények között tartott kecskékből származik. A tejet végig kíméletesen kezeljük az anyatej-helyettesítő tápszer előállítási folyamata során. A végeredmény egy lágy és kellemes ízű anyatej-helyettesítő tápszer.

Honnan származik a Capricare®?

A Capricare®-t a Dairy Goat Co-operative állítja elő, amely világszinten vezető és úttörő szerepet tölt be a kecsketejből készült anyatej-helyettesítő tápszerek piacán. A Dairy Goat Co-operative székhelye Új-Zélandon található, és a szövetkezet a tejtermelők tulajdonában van. Gazdaságaik Új-Zéland legdúsabb legelőin terülnek el.

Hogyan tenyésztik a kecskéket?

A kecskéket nyitott oldalú istállóban tartjuk, ahol természetes fény és friss levegő éri őket. A kecskéknek elegendő helyük van ahhoz, hogy szabadon mozogjanak, vagy lefeküdjenek. A kecskék szabadon hozzáférnek a takarmányukhoz.

Használnak-e a termelők antibiotikumot?

Az összes gyógyszer – köztük az antibiotikumok – használata szigorúan szabályozott Új-Zélandon, ahol a Capricare® is készül. Antibiotikumot csak kivételes körülmények között, fertőzések kezelésére alkalmazunk. Ebben az esetben mellőzzük a kezelés ideje alatt, valamint az azt követő napok során gyűjtött tej használatát. A tejet minden szállítmány esetében rutinszerűen ellenőrizzük annak érdekében, hogy biztosan ne tartalmazzon antibiotikum-maradékanyagokat.

Hol található még meg a Capricare® kecsketejalapú tápszer?

A Capricare®-t a Dairy Goat Co-operative állítja elő. Tápszereik világszerte 30 országban érhetők el. A terméket Capricare®, vagy más – például Karihome, DG, Golden Goat vagy Nanny – néven forgalmazzák.